Hikayemiz

Elpis sadece İş ve Örgüt Psikolojisi alanında faaliyet göstermek amacıyla 2014 senesinde kurulmuştur. Günümüzde sadece ‘İş Psikolojisi / Occupational Psyhology’ alanında çalışmalar yapan ilk ve tek şirket olma özelliğini korumaktadır.

İş Psikolojisi, organizasyonlardaki çalışanların psikolojik sağlık ve güvenliğini gözetip kalıcı çözümler sunarak fark yaratmayı hedefleyen disiplinlerarası bir alandır.

Elpis 2014’ten beri iş ortaklarıyla organizasyonların ve çalışanlarının psikolojik iyilik halini arttırmak için işbirliği yapmaktadır.

İş yaşamındaki psikososyal risk faktörlerini saptamak, bu faktörler ile ilgili önlemler almak ve koruyucu ruh sağlığı çalışmalarını iş yeri kültürünün önemli bir parçası haline getirmek için tutkulu bir amaçla çalışmalarını sürdürmektedir.

Değerlerimiz

İnsan Odaklı

Amacımız, çalışanların iş sağlığı psikolojisi açısından daha iyi bir refaha ulaşmasını sağlamaktır. Bizim için iyi iş, iyi zihin ve  iyi yaşam gerektirir.

Tutkulu

İş Sağlığı Psikolojisi, Çalışma Psikolojisi gibi alanlara ne psikologlar ne de iş yerleri ilgi duyarlarken bile, biz  gayretle bu alanı ülkemize kazandırmak, tarzımızla sektöre örnek olmak için işimizi severek ve tutkuyla yapıyoruz.

Fark Yaratan

Çalışmalarımız dünyanın en gelişmiş ülkelerinin prensiplerini örnek alarak geliştirilmektedir. Ezber bozan çalışma stilimiz, ihtiyaca yönelik değişen çalışma yöntemlerimizle cesur adımlar atmaktan çekinmiyoruz. İş ortaklarımızın ihtiyaçlarına ve şirket koşullarına uygun farklı çalışma modelleri üretiyoruz.

Güvenilir

Şirketin her kademesinden çalışanla güler yüzlü, dürüst ve güvenilir ilişkiler kurarak, bilgi ve tecrübelerimizi organizasyonlarla paylaşıyoruz.  Çalışanlara ve liderlere odaklanarak, iş yerinin kültürel değişimine bizzat örnek olarak yardımcı oluyoruz.

İlkelerimiz

Gizlilik

Toplanan veriler ışığında şirketin genel risk haritası çıkarılır. Çalışanların verdiği bilgiler isimsiz olarak kayıtlara geçer ve şirketlere toplam veri hakkında sonuçlar verilir. Çalışanların bireysel görüşlerini paylaştığı bilgiler  ‘gizlilik esasına’ dayanarak korunur.

Tarafsızlık

Çalışma boyunca yapılan görüşmeler, toplanan veriler şirketlere dışarıdan bakan ‘tarafsız’ bir göz ile değerlendirilir. Çalışanın psikolojik refahı için yapılan  hem iyi uygulamalar hem de yetersiz kalan alanlar hakkında şirket yönetimi açık bir şekilde bilgilendirilir.

Gerçekçilik

Çalışma koşullarına dair iyileştirme beklenen konular şirketin organizasyon yapısı ve örgütsel kültürüne uygun olarak planlanır. Her şirketin gerçeklerine uygun değerlendirme ve faaliyetler tasarlanır.

Bilimsellik

Çalışmalar, psikoloji bilimi ışığında, teori ve kanıt bazlı uygulamalarla desteklenir. Disiplinler arası işbirliğini önemsiyor ve dünya literatüründeki güncel araştırmaları yakından takip ediyoruz.